LIGHTING DISPLAY PANEL FOR COMPRESSOR STATION, RUTLEDGE, PENN. - 1995
AIA Honor Award - 1995
Published: Celebrate Architecture - 1995
Published: AIA Perspective - May 1995

The Lighting Display Panel was designed as a lighting control system for an industrial compressor station in rural Pennsylvania. The project was conceived to display sophisticated electronic controls in the glass entry lobby of the industrial facility as a free standing sculpture seen from all sides. The panel components included the lighting switches and one of many neuron controllers that exist throughout the station.

Lighting switches are superimposed on an illuminated plan of the facility, while the neuron controller is mounted just below. Both components are attached asymmetrically on a vertical clear glass pane with polished stainless hardware to compliment the electronics. The wiring is routed inside stainless tubing on the opposite side of the glass and emerges behind the panel to connection points on the components. The glass blade is suspended above the floor with a bolted connection to a single stainless steel angle off to one side.

image 6-1
Light Display Panel

image 6-2
Neuro-net Board

image 6-3
Power Conduit
image 6-4
Temp Glass Support

image 6-5
Panel Elevations
image
 
next project
   NEXT PROJECT



image
image